Inovace dudlíků Elodie Details

10.03.2023

Společnost Elodie navrhuje a vyrábí dudlíky od roku 2006 a během těchto let se vystřídalo mnoho stylů i variant. Nejdůležitějším aspektem byla vždy bezpečnost a vysoká kvalita, a až na druhém místě trendy a styl. 

Ze všech nabízených velikostí a tvarů si nový rodič jistě klade otázku: Jak vybrat ten správný dudlík pro své dítě? V tomto průvodci Vás seznámíme s některými podrobnostmi a podíváme se na různé alternativy, které najdete v našem sortimentu značky Elodie.

Tři různé styly

Klasické dudlíky

Dudlíky Classic jsou vyrobeny z vysoce kvalitního plastu TRITAN™, který je mimořádně odolný a robustní. Štít klasického dudlíku je navržen s větracími otvory, které umožňují cirkulaci vzduchu kolem úst a pomáhají předcházet podráždění pokožky. 

Bambusové dudlíky

Dále tu máme dudlíky Bamboo - vyrobené z obnovitelných bambusových vláken na rostlinné bázi. Dvojité větrací otvory pomáhají snižovat podráždění pokožky a kroužek usnadňuje manipulaci dítěti i rodiči.

Dudlíky Binky

V neposlední řadě tu máme Binky Bundle, duo balení dudlíků s kulatým designem inspirovaným retro stylem, které si snadno zamilujete. Štít je mírně zahnutý směrem ven a vybavený trojicí větracích otvorů, které umožňují cirkulaci vzduchu. Vše je navrženo tak, aby chránilo citlivou pokožku kolem úst vašeho dítěte před podrážděním. 


Kulaté nebo ortodontické savičky?

Nabízíme jak symetricky kulaté savičky, tak asymetričtější tvar známý jako ortodontická savička. Kulatá savička je o něco delší a může být užitečná při prvním zavádění dudlíku, protože se více podobá tvaru bradavky. Ortodontické savičky jsou skvělé, protože se umisťují mezi horní a dolní čelist, což pomáhá podporovat zdravý vývoj dásní a čelistí, a navíc umožňují větší pohyb jazyka kolem savičky.

Nalezení správného tvaru savičky může trvat delší dobu, protože každé dítě je jiné. Vaše první dítě mohlo mít raději kulaté, ale druhé dítě může dávat přednost ortodontickým. Abyste našli definici dokonalého dudlíku podle svého dítěte, budete muset provést několik pokusů a omylů. Pokud například koupíte kulatý dudlík správné velikosti a ono ho bude neustále vyplivovat, zkuste příště ortodontický.


Silikon nebo latex ?

Nejčastěji používaným materiálem pro výrobu dudlíků je potravinářský silikon. Hlavní výhodou silikonu je, že je pevný, odolný, snadno se čistí a má dlouhou životnost. Materiál nestárne a nezadržuje žádné pachy.

Druhou dostupnou alternativou je latex, někdy označovaný jako přírodní kaučuk, je měkčí a pružnější než silikon. Pokud má vaše dítě alergii na latex, budete se muset těmto dudlíkům vyhnout.

Stejně jako u tvaru dudlíku může být rozhodujícím faktorem materiál, a to jednoduše tak, že vaše dítě jeden dudlík přijme a druhý odmítne. Pokud nemůžete silikonový dudlík použít, je dobré zjistit, zda Vaše dítě dává přednost měkčímu dudlíku z latexu.


Hledání správné velikosti

Rozdíl mezi velikostmi dudlíků spočívá ve velikosti savičky a ústního štítu. Jak dítě roste, zvětšují se mu ústa a zvyká si více sát - síla jeho úst a jazyka se zvyšuje. K nejdůležitějším změnám dochází během prvních několika měsíců, a proto nabízíme dudlíky novorozenecké velikosti s menším štítem a savičkou i větší verzi, která se obecně doporučuje od 3 měsíců a dále.

Po třetím měsíci věku již není potřeba velikosti příliš upravovat, protože velikost, na kterou je Vaše dítě zvyklé, mu bude s velkou pravděpodobností vyhovovat až do doby, než nastane čas od používání dudlíku úplně odvyknout.