Jak vybrat dětskou tříkolku ?

25.04.2023

Procházky a venkovní dobrodružství jsou tím nejlepším způsobem, jak děti zabavit a věnovat jim svůj čas. Pobyt na čerstvém vzduchu všem přinese i zpestří den. Zaručením je dobrá nálada. Právě pro tyto chvíle není lepším parťákem pro děti nic jiného než kvalitní dětská tříkolka. Dnes se spolu podíváme jakého parťáka svému dítka a pomocníka sobě pořídit. 

Váš nový parťák - dětská tříkolka zaručeně poskytne kopec zábavy vašemu rošťákovi, jejím dalším skvělým a užitečným benefitem je její pomoc při cestování po městě. A kdo z nás neocení mnohem rychlejší a praktičtější cestu ? 

Obáváte-li se, že s menším děťátkem bude tříkolka při přepravě po městě naopak přítěží? Hoďte obavy za hlavu ! Pro menší dětičky existuje široký výběr tříkolek podobných kočárkům. Není to však jediné, co můžeme na tříkolce vyzdvihnout. Za zmínku stojí také její kladný vliv na procvičování motoriky a stability dětí. 

TIPY, jak vybrat dětskou tříkolku

Bezpečnost

"Bezpečnost na prvním místě" platí o to víc, vybíráte-li dětskou tříkolku. Pozornost věnujte konstrukci i materiálu. Myslete i na bezpečnostní prvky, kterými jsou například bezpečnostní pás eliminující pád dítěte či protiskluzové brzdy.

Jestliže se vám zdá tříkolka stabilní a pevná, máte dobře našlápnuto. Zapomeňte při výběru na to, že čím těžší tříkolka je, tím lepší bude. Mnohem důležitější je totiž její samotná konstrukce.

Věk dítěte 

Tříkolky jsou vhodné i pro ty úplně nejmenší dětičky. Dnes již řada tříkolek připomíná kočárky, zakoupení dětské tříkolky můžete zvažovat již od završeného půl ročku vašeho dítěte.

Užitečnou vychytávkou jsou pro mnohé tříkolky, u kterých je možné regulovat výšku sedátka a řídítek. Pořízením takové tříkolky nemusíte řešit, že vaše dítko roste jako z vody. Dle potřeb mu tříkolku jednoduše "přenastavíte" a nebudete tak muset utrácet za zcela novou.


Materiál

U tříkolek toho s materiálem moc nevymyslíme – tříkolku můžeme koupit plastovou nebo kovovou. Anebo takovou, která je v kombinaci z obou materiálů. Je dobré si uvědomit, že i když jsou plastové tříkolky o dost levnější, jejich životnost je tím pádem o dost kratší. S kovovými je to zase obráceně.

S vodící tyčí / bez vodící tyče

Pokud vám záleží na tom, abyste měli dítko při jízdě na tříkolce pod kontrolou, vybírejte tříkolky s vodící tyčí.

Takové tříkolky se hodí zejména v situaci, kdy je prostor přeplněný a hodilo by se nějaké to korigování jízdy. Právě to umožní vodící tyč, díky které můžete dítěti pomáhat regulovat jízdu, vybírat zatáčky a jednoduše jízdu převzít, když únava dítka stoupá.

Tak hurááá vybírat !