Jak vybrat nosítko

07.08.2022

Chcete mít své děťátko stále na blízku? Rádi byste ho nosili, ale šátek Vám přijde moc složitý na navázání ? V tomto případě je pro Vás ideální volbou NOSÍTKO. Základem při vybírání je, aby bylo ergonomické. Potom už záleží na Vás, který typ Vám bude nejvíce vyhovovat. 

Nejdůležitější informace při vybírání nosítka je věk a váha dítěte, pro které je nosítko určeno. Existují nosítka, která jsou vhodná pro miminka od narození (využívají novorozeneckou vložku) - nemusí být vždy doporučována kvůli složitému polohování miminka.

Mezi nejoblíbenější a ekonomicky nejvýhodnější nosítka řadíme tzv. nosítka rostoucí. Ne každému ale vyhovuje nastavování, které je u rostoucích nosítek potřeba. Pokud nechcete, nebo nemáte v plánu provádět složité úpravy bude pro Vás ideální jednovelikostní nosítko

Šátkové nebo látkové ?

Přecházíte z nošení v šátku na nosítko? V prvních momentech Vám bude zřejmě připadat "tuhé" nebo "tvrdé". Pro malá miminka jsou nejlepší variantou nosítka šátková - jsou měkčí, netlačí a skvěle se miminku přizpůsobí. Látková nosítka jsou zase bytelnější a odolnější a také jednodušší na údržbu. Většinu z nich můžete snadno prát. Při výběru nosítek se zajímejte také o gramáž a o možnosti údržby..

Ergonomické nosítko

Neustále se opakuje fakt, že při výběru nosítka je hlavním požadavkem, aby bylo ergonomické. Ergonomické nošení znamená mít miminko ve správné poloze. V praxi to vypadá tak, že má dítě zakulacená záda do písmena C a nožičky roztažené a zdvižené v kolínkách do písmena M. Kolena by měla být výše než zadeček miminka. Poloha "M" je navíc nezbytná pro správný vývoj kyčlí. Proč je miminko dobré nosit si můžete přečíst v našem předešlém článku kliknutím ZDE .. 

Vybírejte kvalitní a známé značky

V naší nabídce nosítek naleznete osvědčené a známé výrobce. Na trhu působí již řadu let a na svých produktech dlouze pracují ve spolupráci s pediatry. Mezi tyto značky patří Ergobaby, Tula i BabyBjörn.  

Pojďme se společně podívat jaká nosítka u nás můžete pořídit. 


Zástupci značky TULAERGOBABY

Zástupci značky BabyBjörn

Těšíme se na Vás zase u dalšího článku!

Jeníček - vše pro dítě