Jaké má plnotučné kojenecké mléko benefity?

25.01.2022

Plnotučné mléko obsahuje nejen tuk, který pro miminka představuje potřebný zdroj energie, ale i další biologicky důležité látky. Jeho konzumace nemá negativní vliv na hmotnost dětí. Maminky se proto nemusejí bát, že by kvůli tomu jejich miminka začala přibírat na váze. Naopak můžou využít všech skvělých vlastností, které plnotučné mléko nabízí. 

Díky jeho obsahu v kojeneckých formulích miminka lépe vstřebávají vápník a mají měkčí stolici. Lépe a déle spí, takže spokojení jsou nejen mrňouskové, ale i jejich rodiče.

Důležité látky, které najdeme v mléčném tuku

Jednou z nejdůležitějších živin obsažených v mateřském mléce je tuk. Kojenci z něj získávají nejen energii, ale je významný také z hlediska jejich vývoje. Tuky poskytují například esenciální mikronutrienty (vitamíny A, D, E, K) a jsou významné také z hlediska podpory gastrointestinálních funkcí a lipidového a lipoproteinového metabolismu.

A nejen to - tuky mají vliv také na vývoj imunity. Již delší sobu se při výrobě mléčné kojenecké výživy kvůli šetření mléčný tuk nahrazuje rostlinnými oleji. Proč? Protože jsou zkrátka levnější. Běžná komerčně vyráběná kojenecká mléka proto často neobsahují biologicky důležité látky mléčného tuku.

Spokojenost!

Základem kojeneckého mléka Kendamil je kvalitní plnotučné kravské mléko, a proto se do něj již žádný mléčný tuk přidávat nemusí. Pro miminka je tento tuk lehce stravitelný a díky plné mléčné chuti jim toto mléko také chutná. Kendamil obsahuje vyšší podíl kyseliny palmitové na pozici sn-2. Takové složení více odpovídá unikátní struktuře tuků mateřského mléka, což napomáhá vstřebávání vápníku a kyseliny palmitové.

Receptura mléka Kendamil zajišťuje, že se ve střevech miminek mýdlo tak, jak je tomu v případě některých rostlinných tuků, netvoří. Jejich stolice je tedy měkčí, čímž se mimochodem snižuje i riziko zácpy. Takové děťátko méně pláče a více spí. Spánek?! Ten je důležitý pro vývoj dítěte, ale také pro rodiče. Protože pouze dobře vyspaný rodič může být spokojený rodič.

A protože je živočišný tuk mnohem lépe stravitelný než rostlinné tuky, je Kendamil vhodný i pro děti s citlivějším trávicím ústrojím.

Některé maminky se bojí, aby jejich miminko po plnotučném mléce nezačalo příliš přibírat na váze. Můžeme je ubezpečit, že nebude. Konzumace plnotučného mléka nemá nepříznivý vliv ani na hmotnost, ani na složení těla dětí. Naopak je spojená s nižším rizikem vzniku obezity. V mléce Kendamil dostane děťátko všechny potřebné živiny, protože jeho složení je silně inspirované mateřským mlékem. Aby bylo dosaženo hladiny bílkovin tak, jak je tomu v mateřském mléce, obsahuje receptura Kendamilu také vyvážený podíl mléka odstředěného. Jedině tak vznikne správný poměr mezi obsahem bílkovin a mléčného tuku, přičemž všechny výhody plnotučného mléka zůstanou zachovány.

Těšíme se na Vás zase u dalšího článku!

Jeníček - vše pro dítě