Připravte si domácí ovocné a zeleninové kapsičky do práce, školy i na cesty!

30.07.2019

Pyré z ovoce a zeleniny je oblíbené u dětí i dospělých. Kapsičky jsou vhodné na cestování pro celou rodinu a skvěle vám doplní energii jako svačina v práci, ve škole nebo na kroužku. Výhodou je praktická skladnost a nepotřebujete žádné příbory.

Svačinku, která se vejde i do nejmenšího batůžku, si můžete poctivým způsobem připravit také doma. Pokud vás trápí potravinová intolerance na některý druh ovoce či zeleniny, jednoduše ho k přípravy vynechte. Vyrobit si tak můžete mnoho druhů a příchutí.

Co budete k výrobě potřebovat?

Neobejdete se bez plnící základny kapsiček Squeez Station. Ta vám umožní opravdu snadné a rychlé naplnění jednorázových a uzavíratelných kapsiček domácím ovocným či zeleninovým pyré, smoothie apod. Balení obsahuje 3 plnící nádoby, píst a 10 jednorázových kapsiček o objemu 118 ml. Sada ještě obsahuje lahvičku pro opakované použití, lžičku jako nástavec pro krmení z kapsičky či lahvičky pro menší děti a praktický stojan na skladování v lednici či mrazáku. Zamražené pyré může být zdravou náhradou zmrzliny. Základna má protiskluzové nožičky, aby neklouzala po kuchyňské lince. Pro snadnou údržbu je možné základnu mýt v myčce nádobí. Výrobu svačiny tak hravě zvládne celá rodina.

Jaký je postup?

Do přístroje umístíte kapsičku a nad ní plnící nádobu, do které přelijete pyré (rozmixované například ve smoothie makeru). Speciálním trychtýřkem kapsičku naplníte a jednoduše uzavřete. A máte hotovo! Stojan kapsiček vám umožní, abyste měla zásobu stále pod kontrolou. 

Průhledná přední strana umožňuje vidět obsah kapsičky, zadní stranu je možné popisovat. Můžete tak v lednici dopředu každému dítěti připravit jeho oblíbenou variantu.

Recept na domácí pyré

Odšťavněte si mrkev a jablko (jablíčko možno i nastrouhat). Vidličkou rozmačkejte půlku banánu na kaši a přidejte ke šťávám. Přidejte mlíčko Hami (například fermentované - dodá svačince jemnou jogurtovou chuť) - počet odměrek závisí na velikosti porce (cca 3 odměrky). Nakonec zamíchejte trochu rýžové nemléčné kaše, abyste docílila správné konzistence.