Proč pořídit spací pytel pro miminko?

01.12.2021

Z okolních zemí se k nám již delší dobu valí trend spacích pytlů. V ostatních zemích je naprostou samozřejmostí, že miminko nespí pod klasickou přikrývkou nebo dečkou. 

Postupem času u nás více a více maminek přichází na pozitiva spacích pytlů a svým miminkům je pořizují také. Nejste ještě rozhodnut/a proč spací vak pořídit?

Sepsali jsme pro Vás výhody, které Vám pomohou s výběrem. 

BEZPEČÍ

Hlavním pozitivem je především bezpečí. Spací pytel chrání na rozdíl od peřinek a deček před zamotáním miminka do peřiny nebo případném překrytí hlavičky a možném omezení dechu.  Správně zvolené vaky výrazně snižují riziko přehřátí dítěte, které je považováno za jednu z možných příčin syndromu náhlého úmrtí kojenců. Doporučovány jsou pro miminka do jednoho roku.

KLIDNÉ SPANÍ

Mimořádná pohodlnost je naprostou samozřejmostí. Miminko se nemůže ale ani odkopat a je tedy stále v teple. Nedochází k častému buzení se kvůli pocitu zimy nebo ke spadnutí přikrývky. Vyspí se tak lépe miminko i Vy. 

SNADNÉ PŘEBALOVÁNÍ

Většina pytlů je vybavena dlouhým zipem nebo stahovacími tkaničkami. Rozepínání a zapínání pytle je tak rychlejší a snažší než v případě overalu nebo pyžámka na patenty. A věřte nám, že to v noci určitě oceníte. 

DRUHY SPACÍCH PYTLŮ

Nabídka je rozmanitá a na trhu dnes najdete nepřeberné množství. Svému drobečkovi můžete pořídit zimní spací pytel, letní nebo dokonce celoroční. Vybrat si můžete mezi vakem s dlouhými rukávy nebo tzv. ramínky. 

Nabízíme spací pytle pro nejmenší ale i starší dítka, kdy po spánku stačí vytáhnout nožičky spodními otvory. Toto provedení potěší každého malého chodce.