TOP 5 Montessori hraček z ekologického dřeva

28.10.2022

Vývoj Vašeho děťátka můžete ovlivnit tím, s jakou hračkou se hraje. Autorka přelomového systému pedagogiky Montessori při své výuce využívala jednoduché dřevěné hračky, které podle jejího návrhů zhotovoval místní truhlář. Tyto hračky děťátku nevnucují své vlastnosti, ale nechávají ho, aby jejich objevovalo samo. Holandský výrobce Little Dutch je vyrábí podle původních nákresů a z ekologického dřeva.

Kostka s aktivitami dřevěná Pink Flowers

Dřevěná hrací kostka je všestranná, každá strana kostky nabízí dítěti jinou aktivitu a zajistí mu zábavu na dlouhé hodiny. Pomáhá při učení a rozpoznávání tvarů a velikostí a zároveň stimuluje motorické dovednosti dítěte. Vhodné pro děti od 18 měsíců.

Skládačka dřevěná duha Blue

Didaktická duha v pastelových barvách se dá postavit na různé způsoby (věžička, mosty, tunely pro auta, kopce a i.). Pomáhá rozvíjet motoriku, fantazii a představivost dítěte a podněcuje ho k experimentování. 

 Rodičovský tip: Při výběru vhodné hračky se vždy předem zamyslete, co Vaše děťátko baví, ale i co mu chcete pomoci rozvíjet. Pokud se Vám například zdá trochu hyperaktivní, vyberte mu raději hračku, která ho naučí v klidu se soustředit.

Vozíček s kostkami dřevěný 

Dřevěný vozík se stavebními kostkami pomůže dítěti s prvními krůčky a zároveň rozvíjí jeho prostorové vnímání při vkládání 27 kusů různých dřevěných kostek. Vhodné pro děti od 1 roku.

Nasazovací kroužky dřevěné

Dřevěná klasika v pastelových barvách, která rozvíjí jemnou motoriku a myšlení dítěte. Úkolem je navléct kroužky na tyčku, pořadí však závisí na malém hráči. Některé děti mají rády systém a některé baví nepravidelnost. Obojí je správně. Vhodné pro děti od 1 roku.

Rodičovský tip: Každé dítě je jedinečné a projevuje zájem o věci a dění kolem sebe v určitém období. Pozorujte své dítě při činnosti a podle jeho zájmu vybírejte vhodné hračky a pomůcky, které mu pomohou v rozvoji a zažije při nich zábavu i úspěch.

Rybaření

Tato hra podporuje jemné motorické dovednosti a soustředění dětí. Cílem hry je na udici s magnetem chytit co nejvíce ryb, ale pozor na starou botu! Úroveň obtížnosti lze přizpůsobit věku a schopnostem hráčů. Vhodné pro děti od 3 let.

Těšíme se na Vás zase u dalšího článku!

Jeníček - vše pro dítě