Jaký Kinderkraft kočárek si vybrat? Období podzim a zima.

01.11.2023

Podzim a zima jsou obdobím s mnoha šedivými a deštivými dny. Málokdo rád chodí na procházky za chladných večerů. Ale vy byste měli! Pravidelné procházky jsou prospěšné pro imunitu dítěte i rodiče. Na podzimních procházkách má navíc vaše ratolest příležitost ke skvělé hře: můžete s malým společně hledat kaštany, listí nebo žaludy a pak z nich vytvářet umělecká díla. Ale co když vaše dítě ještě nechodí nebo se na procházkách rychle unaví a váš kočárek není vhodný do deštivého počasí?

Pokud plánujete výměnu kočárku nebo se vaše dítě narodí na podzim/zimu, je skvělé rovnou vybrat kočárek, který lze používat ve všech ročních obdobích. Jaký kočárek byste si tedy měli vybrat na podzim a zimu? Zde je několik tipů, na co se při nákupu zaměřit.

Jaký kočárek vybrat na podzim a zimu? Co je důležité?


To, jaký kočárek vyberete, závisí z velké části na potřebách rodičů a na tom, jak dobře vyhovuje dítěti. Existují různé kočárky pro novorozence (nejlepší jsou kočárky 3 v 1 a 2 v 1 s korbičkou a sedačkou na procházky) a pro batolata, která na procházkách běhají a málokdy chtějí odpočívat. Pokud však vybíráte kočárek na podzimní a zimní období, věnujte pozornost:

  • kola,
  • materiál korby
  • tlumení nárazů
  • příslušenství pro déšť/sníh

Kola kočárku - která jsou nejlepší na podzim a v zimě?

Pokud vybíráte městský kočárek, můžete si koupit kočárek nebo výrobek 3 v 1 s koly z pěny odolné proti propíchnutí. Budou skvělá na procházky po zpevněných cestách, a to i bezprostředně po dešti. Pokud však bydlíte v oblasti s parky či lesy nebo tam, kde je po dešti bláto, zvolte kočárek se vzduchem plněnými, gumovými koly. Kočárek ALL ROAD má prvotřídní kola, která jsou vhodná do všech podmínek. Jsou mnohem větší a odolnější - ideální do každého terénu.

Kočárek s nepromokavou kapucí

Kočárek s prodlužovací stříškou bude skvělý na podzim i v létě. Kapuce ochrání vaše dítě před deštěm, větrem a sluncem. Ne všechny kočárky jsou však vyrobeny z nepromokavých materiálů. Pokud chcete, aby byl váš kočárek vhodný pro všechna roční období, ujistěte se, že je na materiálech uvedeno "nepromokavý". Ne všechny kapuce se prodlužují - podívejte se, zda má vámi vybraný model zip, který vám umožní kapuci dále prodloužit.

Tlumení nárazů na všech čtyřech kolech nebo v rámu

Tlumení nárazů je nutností, a to nejen na podzim. Kočárky se skvěle hodí i do města, protože kolečka si poradí se zpevněnými cestami i nerovným terénem. Vyplatí se zvážit kočárek s dvoustupňovým tlumením nárazů na kolech nebo na rámu. Kočárek PRIME je takovým tlumením nárazů vybaven.

Tlumení nárazů, zejména na kolech, vám umožní překonat bláto a další překážky, které se často vyskytují na podzim a v zimě, jako jsou kaluže nebo listí na chodníku.