Proč pořídit dětské odrážedlo?

07.03.2022

V současné době se populárnějším a populárnějším trendem stávají dětská odrážedla. Oblíbenými se stala jak u dětí, tak u rodičů samotných. Během procházky se Vaše dítko bezvadně zabaví a dodá procházce či výletu ten pravá zážitek. Odrážedla jsou doporučená pro děti od dvou let, kdy se učí nejenom ovládat rovnováhu, ale také je začíná zajímat svět okolo sebe. 

Na výběr máte mezi odrážedly dřevěnými, plastovými i hliníkovými. Díky koupi toho nejvhodnějšího odrážedla můžete dokonale podpořit pocit sebevědomí Vašeho dítěte, který bude potřebovat v dospělém věku.

Jaký pocit dětem přináší jízda na odrážedle?

Trénováním a cvičením si dítko bezpečně osvojuje pocit samostatné jízdy. V rozmezí 2 - 4 let se děti nejvíce spoléhají na své nohy, které na odrážedle nejvíce použijí. V tomto věku také nepotřebují mít dětská odrážedla brzdy, protože děti si zabrzdí samy svými nožičkami. Po osvojení všech možností, která odrážedla dovolují si už nebudete moci procházku bez tohoto "stroje" ani představit. 

Bezpečnost je ale důležitá!

Bez dozoru dospělé osoby by se určitě dítě nemělo na odrážedle pohybovat. Nutností vybavení by měla být dětská přilba, která ochrání hlavičku v případě nechtěného pádu. U nás naleznete široké zastoupení helem značky Hamax. Dále by mělo mít dítko pevnou obuv. Pantoflíčky nebo sandálky, tedy nebudou tou správnou volbou. 

S dětmi je vhodné jezdit po cyklostezkách, parcích nebo v místech, kde to dobře znáte. Důležité je se vyvarovat prudkým sjezdům, kde by mohlo dítko jednoduše ztratit kontrolu nad odrážedlem. A samozřejmě obeznamte svoji ratolesti, že : "S odrážedlem se nesmí na silnici!".

S pořízením odrážedla si užijete spostu radosti na výletech i procházkách. 

Budou mnohem zábavnější pro vás všechny!

Vybírejte z naší široké nabídky .. 

Těšíme se na Vás zase u dalšího článku!

Jeníček - vše pro dítě