Zručnost dětí a motorické hračky

05.11.2021

První měsíce dítěte mohou výrazně ovlivnit a rozvíjet schopnosti a motoriku. Důležitým předpokladem ale je správný výběr hraček. Aspektem pro vybírání hraček jsou jednoznačně barvy, tvary a provedení.

 

Motorické hračky nejsou ledajaké hračky! Zajišťujeme tím správný vývoj našich dětí. Mezi nejoblíbenější obecně patří stavění a bourání komínků nebo bouchání do předmětů. 

Batolata se díky pestrým barvám a různým tvarům učí rozpoznávat. Moderní doba nám přináší i produkty, které jsou vybaveny zvukovými efekty a jsou tak pro dítko více atraktivní. Trh plní výrobci, kteří vědí jak nejlépe hračky připravit a nezahltit tak hned všechny vjemy najednou. 

Skupina motorických hraček je velice pestrá, najdeme mezi nimi vkládačky, nasazování na tyč, zatloukací hry, oblíbené labyrinty a další. 


Vkládací hry a skládačky 

Vkládací hračky podporují logickou úvahu, rozvíjí motoriku a učí děti rozeznávat tvary i barvy. Zatloukací hry jsou nejčastějí vyrobeny z kvalitního dřeva nebo z nezávadného plastu. Záleží tedy na každém, jaký materiál preferuje. Na obrázcích můžete vidět možná provedení zatloukacích her.. 

SAFARI AUTO - krásné barevné provední, děti se učí jak logickému myšlení, tak poznávání zvířátek 

KLASICKÁ VKLÁDACÍ KOSTKA jak si pamatuje každý z nás, klasická otevírací kostka s několika otvory, do kterých pasují různé tvary 

AUTO NEBOLI VKLÁDAČKA - tato hračka je kombinací hned dvou nápadů , slouží jako motorická hračka a zároveň jako pojízdné autíčko 

Nasazování na tyč

Stohování různě tvarovaných dřevěných částí hry typu plug-and-stack podporuje u dětí koordinaci a motoriku. Děti se rychle naučí třídit podle velikosti a barvy sestavovat věž samostatně a bez pomoci. Díky jasným barvám je hraní vždy zábavné.

STOHOVACÍ KROUŽKY - moderní jemné pastelové barvy a kvalitní materiál 

HESS VĚŽE MIX - několik variací, díky kterým může dítko využít své fantazie 

PYRAMIDA NEO - každý díl pyramidy má navíc na sobě číslo od 1 do 6 a odpovídající počet teček. Ve starším věku dítěte tak hračku můžete využít k učení čísel a počítání.

Zatloukací hry 

Typickým způsobem pro rozvoj motoriky je koordinace ruka-oko. Se zatloukačkou si děti mohou hrát velice jednoduše. Barevné kolíky zatlučou pomocí kladívka, pak stačí jen otočit zatloukačku a mohou si opět hrát! Kladívka bývají dobře uchopitelná. 

Labyrinty

Motorické labyrinty pro děti jsou skvělou edukační hrou, která pomáhá zlepšit manuální zručnost, obratnost a učí dítě rozpoznat tvary či barvy. Navíc samozřejmě rozvíjí smysl pro pozorování.

MINI EDVIN WHITE - jemný labyrint inspirovaný skandinávskou přírodou

LABYRINT NEO - součástí labyritnu jsou i posuvné figurky, kterými lze pohybovat v drážkách 

ADAM TOYS MEDVÍDEK - vhodný pro účinnost prstíků 


Pořiďte i Vy svému dítku motorickou hračku a podpořte tak rozvoj jeho schopností.

 Dle kategorií si můžete vybrat přímo u nás na webu

https://www.jenicek-vseprodite.cz/edukacni-hracky/